Цигари и канабис за милиони левове задържаха снощи на граничните пунктове „Кулата“ и „Златарево“. И в двата случая контрабандата е билa добре прикрита. Задържани са двама български граждани, шофирали камионите, в които са превозвани цигарите и канабиса.

При първия случай, на граничен пункт „Златарево“, камион, пътуващ от Косово за България е спрян за проверка с рентген, при която са установени повече от 500 кг. висококачествен канабис. Преди проверката, шофьорът се почувствал зле и е бил транспортиран за преглед в Спешен център, от където се опитал да избяга.

гл. комисар Ивайло Иванов - главен секретар на МВР: В първоначалния момент не е бил задържан. Той си е бил пациент. След като вече е била извършена проверката и се е установило, че в камиона има открити наркотици, веднага е издирен от колегите. Много бързо са го установили и е задържан.
© МВР

По-късно през деня, отново след проверка с рентген е установено, че в камион, който по документи превозва климатици, са укрити над 800 мастербокса нелегални цигари.

гл. комисар Ивайло Иванов - главен секретар на МВР: Характерното и при двата случая е, че има голяма степен на предварителна подготовка на осъществяващите тая организирана престъпна дейност през нашата граница. Действително са изработени професионално тапите.

Стойността на контрабандните цигари е близо 1 200 000 лв. допълват от МВР.

Предстои да бъде установено колко струва и канабисът, задържан на граничен пункт „Златарево“.