НОВИНИ

Ципрас обяви нова 4-годишна икономическа стратегия на СИРИЗА

Гръцкият премиер Алексис Ципрас потърси подкрепа за новата 4-годишна икономическа програма на партията си, която той обеща да приложи, ако спечели парламентарните избори следващия месец, съобщава в. „Катимерини“.

bnt avatar logo
от БГНЕС
09:02, 11.06.2019
Чете се за: 00:31 мин.
По света
ципрас обяви нова годишна икономическа стратегия сириза

Планът, който беше описан като „реалистичен и работещ“, включва обещание за създаването на 500 000 нови работни места през следващите 4 години, ново повишение на минималното заплащане със 7,5 на сто през 2020 го. и последващо повишение от 7,5% през 2012 г, както и 10 000 нови назначения в здравния сектор и 15 000 нови работни места в сектора на образованието.

„Заслужаваме да управляваме за пръв път без ръцете ни да бъдат вързани, без меморандуми, без надзор“, заяви Ципрас пред членове на партията си СИРИЗА. Той заяви още, че правителството му напълно ще дигитализира обществения сектор, ще удвои директните чуждестранни инвестиции и ще повиши износа с 50 процента от БВП до 2025 г, както и ще узакони гражданските гей браковете.

По думите му, това ще е първата програма, която ще започне да се изпълнява още от първия ден след изборите и няма да има нужда от одобрението на така наречената „тройка“, както наричат в Гърция международните кредитори.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Язовирна стена се скъса край великотърновското село Нова Върбовка (СНИМКИ)
Язовирна стена се скъса край великотърновското село Нова Върбовка (СНИМКИ)
По-малко време в социалните мрежи намалява риска от депресия
По-малко време в социалните мрежи намалява риска от депресия