Цистерна разля тонове масло в района на Сточна гара тази нощ. Движението в участъка е затруднено. Пътната настилка е опесъчена, но все още опасна. Остава затворено едното платно на бул. „Данаил Николаев". Градският транспорт се движи по маршрутите си. На шофьора на цистерната са съставени актове за нарушения.

София

Продължава почистването и обработването на терените след разлива на масло от цистерна в централната час на София.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Вече е възстановено движението навсякъде по трасето, по което беше разлято голямо количество масло -около 8 тона, по улиците "Резбарска", в дясното платно на бул. "Владимир Вазов", както и кръговото кръстовище на Сточна гара. Продължава обработката на трасето. Моля шофьорите да бъдат внимателни. Работници от почистващите фирми събират пясъка, но тази обработка ще продължи целия ден, за да е максимално безопасно. А през нощта ще затворим улиците, за да бъдат добре измити.

Кметът на София съобщи, че ще сезира прокуратурата за инцидента, тъй като огромен ресурс е използван от общината, за да възстанови настилките. Цяла нощ екипите са работили по почистването.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Шофьорът е в Пето районно, където му се съставят актовете. Само с актове няма да мине. Ще предявим претенции за разходите, включително финансови.

Около 2 часа сутринта камионът е излял около 8 тона масло. Заради замърсяването на пътната настилка са предизвикани 6 леки пътно-транспортни произшествия. Улиците в района се обработват непрекъснато с пясък.