НОВИНИ

Цонко Цонев представи “Кметълски истории” във Варна

Бившият кмет на Каварна Цонко Цонев представи във Варна новата си книга “Кметълски истории” пред много приятели и официални гости. В изданието авторът повдига завесата за интересни случки извън сцената, с едни от най-великите рок музиканти, идвали в България. В 150 страници са събрани и забавни истории от срещите на Цонев с легендарни музиканти, актьори и спортисти.

bnt avatar logo
от Петър Дойкински
19:15, 07.06.2016
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Книгата “Кметълски истории” започва със спомени за вече покойния Рони Джеймс Дио, който е сред първите световноизвестни рокаджии, гостували в Каварна.

Цонко Цонев: "От малък съм израснал с неговата музика. Той ме впечатли най-много и затова главата е пропита с много емоции както всички останали. Началото е много ударно, наистина главата за Дио."

Една от най-интересните кметълски истории всъщност е свързана с автомобил. Това е служебното общинското пежо, в което са събрани автографите на много легендарни музиканти, спортисти и актьори."

Цонко Цонев: "С тази глава, моят подвижен музей завършва книгата. За съжаление, не завършва с хепиенд, завършва с факта, че тя сега ръждясва в гаража на Общината, но е много, много ценен автомобил. Ще започна скоро и втората част, така че има неразказани истории. Не мога в 14 глави да събера това, което се е случило в Каварна."

Тиражът на книгата е 5000 бройки, но ще бъдат отпечатани още заради големия интерес. Утре книгата ще бъде представена пред рок фенове в Добрич.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Съмнения около приема на първокласници в столичното 19-то училище
​Съмнения около приема на първокласници в столичното 19-то училище
Ценко Чоков остава в ареста
Ценко Чоков остава в ареста