НОВИНИ

Цвета Караянчева: Не спираме работата на опозицията

„Опозицията има много начини да вкара за разглеждане законопроектите си, но не го прави, за да може да се оплаква от дискриминация“, заяви в студиото на „Още от деня“ заместник-председателят на Народното събрание Цвета Караянчева от парламентарната група на ГЕРБ.

bnt avatar logo
от БНТ
19:00, 23.06.2017
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

Караянчева заяви, че управляващата коалиция по никакъв начин не спира работата на опозицията. Тя отхвърли обвиненията на БСП, че проектозакони на Столетницата се бавят нарочно, с довода, че е нормално един законопроект да не се разгледа в рамките на два месеца, колкото е предвиденият срок за това. Тя призова народните представители да водят конструктивен диалог в пленарната зала като подчерта, че опозицията трябва да бъде постоянно нащрек, за да могат управляващите да поправят грешките си.

Цвета Караянчева, зам.-председател на НС: Като народни представители, наша е задачата да намалим напрежението, да говорим разумно и да дебатираме на принципни теми. Когато от опозицията са язвителни и дразнителни, ние няма как да не отговорим със същото.

По въпроса с идеята за провеждане на нов референдум за мажоритарния вот Цвета Караянчева заяви, че подобна възможност не е дебатирана в рамките на парламентарната група на ГЕРБ, но отбеляза, че е редно дебатът в обществото да продължи.

Цвета Караянчева, зам.-председател на НС: И ние като политици трябва да си изясним въпроса. Не направихме нищо по време на дебата за референдума, за да разясним на хората какви са плюсовете и минусите от мажоритарния вот.

Зам.-председателят на НС заяви, че парламентарната група на ГЕРБ е била изненадана от първоначалната подкрепа на ДПС за проектозакона ѝ за мажоритарния вот.

Караянчева отхвърли обвиненията, че последните законодателни промени на ГЕРБ за реформа в администрацията са само за пред публиката.

Цвета Караянчева, зам.-председател на НС: Заявихме в предизборната си програма, че ще проведем административна реформа.

Тя отбеляза, че в името на бързото приемане на реформата, законите може да се прокарат в пленарната зала дори по време на ваканцията на НС август месец.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Васил Левски през погледа на българските историци
Васил Левски през погледа на българските историци
Старинен орган оглася богослуженията в град Раковски
Старинен орган оглася богослуженията в град Раковски