НОВИНИ

Цвета Караянчева откри пътуваща фотоизложба за Търновската конституция

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри в Кърджали пътуваща фотоизложба, посветена на 140 години от приемането на Търновската конституция.

bnt avatar logo
от Валя Атанасова
16:14, 11.03.2019
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

"В онези времена хора, които са нямали политически опит, са намерили сили да създадат и приемат една от най-демократичните конституции в Европа, която и до сега е в основата на основния закон на България", посочи Караянчева.

По нейна инициатива изложбата ще обиколи всички областни градове в страната. На 16 април, когато във Велико Търново ще се чества годишнината от приемането на Конституцията, във всяко българско училище и във всеки клас ще се проведе час по България и българската Конституция.


Цвета Караянчева, председател на Народното събрание: Скъпи деца, осъзнайте нещо важно. В тези времена, когато все още българската държава се е възстановявала, тогава са се намерили хора, които са направили една Конституция, която да се оформи като основния закон на държавата, по който освободената българска държава започва да се развива. Това е велико дело, защото в нея има едно изречение, записано, което дава определение на всичко онова, което те са искали да се случи. "Всякой човек, независимо от какъв пол, род или религия, свободен става, щом стъпи на българска територия.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
61% от европейските граждани се страхуват от кибератаки на евроизборите
61% от европейските граждани се страхуват от кибератаки на евроизборите
Преговорите за новите Ф-16 от САЩ може да приключат до юли
Преговорите за новите Ф-16 от САЩ може да приключат до юли