НОВИНИ

Цвета Караянчева: Повече няма да подкрепяме никого, отиваме на избори

Позициите на Патриотичния фронт относно пенсиите, санирането и доближаването им до тезите на БСП са причина ГЕРБ да не ги подкрепят за кабинет. Това обясни в "Денят започвва" зам.- председателят на ПГ на ГЕРБ Цвета Караянчева.

bnt avatar logo
от БНТ
07:57, 02.12.2016
Чете се за: 00:40 мин.
У нас
Цвета Караянчева, зам.-председател на ПГ на ГЕРБ: При приемането на Бюджет 2017 много ярко се доближиха БСП и Патриотичния фронт. И диалогът, който се получи в зала, провокира колегите от парламентарната група да направим събиране и да обсъдим дали искаме да бъдем част от това и да подкрепяме тези политики. В повечето случаи тези политики са популистки.

Не власт на всяка цена, нека да отидем на избори и гражданите да определят. Преобръщане в позицията на ГЕРБ няма да има, каза още Караянчева.

Цвета Караянчева, зам.-председател на ПГ на ГЕРБ: Повече няма да подкрепяме никого, отиваме на избори. Дата на изборите не е обсъждана официално, но е коментирано това да стане края на март, началото на април.

Изборите трябва да се проведат по нови правила, които отчитат волята на българите за мажоритарен вот, смята тя. Не определя обаче като добър проекта, внесен от омбудсмана Мая Манолова.

Цвета Караянчева, зам.-председател на ПГ на ГЕРБ: Г-жа Манолова е внесла някакъв проект, както се казва клан-клан, недоклан, защото няма най-важната част - районирането на държавата. Тя ще даде вече точната ориентация по какъв начин ще се избират тези народни представители.

Гледайте целия разговор с Цвета Караянчева във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Четири столици без дизел до 2025 година
Четири столици без дизел до 2025 година
Спешно почистват реката в Карлово
Спешно почистват реката в Карлово