COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Цвета Караянчева присъства на тържествената Света литургия в Пловдив

Председателят на парламента Цвета Караянчева присъства на тържествената света литургия в църквата "Св. Богородица" в Пловдив по случай 133-ата годишнина от Съединението на Княжество България и Източна Румелия и Празника на Пловдив.

от БТА
14:00, 06.09.2018
Чете се за: 01:11 мин.
У нас
Цвета Караянчева присъства на тържествената Света литургия в Пловдив

Да бъдем здрави, да бъдем отговорни ние политиците, за да служим по-добре на българските граждани, каза след службата за Караянчева. Тя призова всеки поне един път на ден да си каже "Съединението прави силата", което според нея така ще бъдем по-силни, ще бъдем заедно и истински. Защото, по думите ѝ, в тези времена имаме все повече нужда да бъдем обединени, а сме доказали, че ако сме обединени и заедно зад обща кауза - винаги побеждаваме.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов допълни, че Съединението дава тази сила, която може да ни даде само по-добрия път. Според него Съединението не трябва да го възприемаме като съединение на всички тези, които спорят днес в общественополитическия живот, трябва да бъде послание към семейството. Защото, по думите на Цветанов, ако се обединим в семейството, можем да бъдем по-миролюбиви, по-отзивчиви и всеотдайни в обществените си дела.

Обединение можем да постигнем всичко. Това послание отправи към пловдивчани и гостите на града кметът на Пловдив Иван Тотев. Той подчерта, че 6 септември, може би, е най-важната дата за България, достоен да бъде дори национален празник на страната. Ден, в който българският народ взема съдбата си в свои ръце, когато се случват събития, които са немислими по отношение на геополитическата обстановка по това време, в който българския народ казва, че "ние искаме да бъдем заедно и единни и ден защитен по най-добрия начин от Българската армия", допълни Иван Тотев. И всичко това започва от Пловдив, в сърцето на един град, събрал през последните 7 години, тогава, българската интелигенция, каза още кметът.

На молебена присъстваха народни представители от Пловдив и областта, областният управител Здравко Димитров, председателят на Общинския съвет Савина Петкова, заместник-началникът на отбраната ген. Димитър Илиев, кметове на райони и много граждани.

След литургията, отслужена от митрополит Николай с духовници от пловдивската епархия, официалните лица поднесоха венци и цветя пред паметника на Захари Стоянов в Дондуковата градина и пред паметната плоча на майор Райчо Николов на площад "Римски стадион".

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Люксембург въвежда безплатен обществен транспорт
Люксембург въвежда безплатен обществен транспорт
​Излезе новото издание на Книгата на рекордите на Гинес
​Излезе новото издание на Книгата на рекордите на Гинес