НОВИНИ

Цвета Караянчева уважи тържествата за годишнината от освобождението на Петрич

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и депутати участваха в тържественото отбелязване на 106-ата годишнина от освобождението на Петрич. Те се включиха в празничното шествие от община Петрич до централния градски площад.

цвета караянчева уважи тържествата годишнината освобождението петрич
bnt avatar logo
от БНТ
22:03, 28.10.2018
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Цвета Караянчева отбеляза, че на този ден се връщаме към паметта на героите с чувство на трепет и преклонение. Длъжни сме да почитаме и помним войниците и офицерите, опълченците от Македония и Одринско, които ни гледат от стари снимки и паметници, от имена на улици и фасади на сгради и будят съвестта ни.

Цвета Караянчева, председател на НС: Тази вечер ни събира 106-та годишнина от Освобождението на Петрич – ден, в който скланяме глави пред подвига на героите, принесли в жертва пред олтара на Отечеството живота и въжделенията си за свобода, равенство и братство. Тук, в сърцето на Пиринска Македония, можем да кажем, че свещената Балканска война е война за национално самоопределение, война за правото да сме свободни, със защитени граници и сигурно бъдеще.

По-рано Цвета Караянчева посети комплекс "Ванга", археологическите разкопки на "Хераклея Синтика" и къщата-музей "Ванга".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Германия предава на Турция критик на Ердоган
Германия предава на Турция критик на Ердоган
49-годишен мъж загина на място след катастрофа край Първомай
49-годишен мъж загина на място след катастрофа край Първомай