НОВИНИ

Цветан Цветанов: Близо 200 млн. лева са усвоени за строежа на оградата

Оградата по границата с Турция е готова - общо 234 км, 33 км от тях изградени при кабинета "Орешарски". В момента имаме едно възпиращо съоръжение. Много ясно е разписано кой и как възлага в какви параметри да бъде изградено защитното съоръжение. Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов в студиото на "Денят започва с Георги Любенов".Изтегляме КАТ от "Дървеница", там всеки министър на МВР има дела за реституционни претенции. За да се реши този проблем, ще създадем място за София-град и София-област. Ще облекчим потока от автомобили, който се натрупва там, каза още Цветанов.

bnt avatar logo
от БНТ
09:18, 11.06.2017
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

Близо 200 млн. лева са изразходвани, при трудно достъпна местност е изградена едноредова ограда. Всичко е на база експертиза от хората, които имат наблюдения на терен.

БСП постигнаха целта си, говорим за оградата, говорим за 160-те милиона. БСП казаха, че няма усвоено 1 евро от тези 160 млн., което е лъжа. 103 млн. евро са със сключени договори. Водим разговори при стартирани процедури да ни бъде удължен срока за усвояване, защото ЕК вижда какви усилия сме положили.

Най-важното събитие от миналата седмица е знаковата визита на премиера Борисов във Франция и Германия. Оценката от канцлера Меркел е, че България полага много усилия да охранява външната граница на ЕС. Борисов се натоварва с посредническа роля, за да подобри отношенията между Турция и Европейския съюз. Другата седмица той ще пътува в Анкара, където има среща с премиера и президента на Турция.

БСП никога няма да получат това, което постигнаха на президентсите избори, затова и се опитват да компрометират управляващите. Те направиха така, че да фокусират негативната енергия на обществото към ГЕРБ и нашия лидер.

До 2024 г. ще достигнем 2 % от БВП разходи за отбрана. В момента прецентът е 1.35, което е над средното за Европа.

Разсекретяването на стенограмата за КТБ е най-изгодно за премиера - добре е, че излезе истината, но като цяло консултативният съвет е място, където дебатът е остър, с цялата истина на масата, за да се консолидираме. Ако знаеш, че нещо ще бъде разсекретено, ще бъдеш много по-обран. Има образувано досъдебно производство, времето ще покаже кой крив, кой прав. Ние знаем, че имаше проблем, той беше постигнат в управлението на Пламен Орешарски. Страната ни беше изолирана от реалните политически управления в ЕС.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фестивал на игрите Челик се провежда във Варна
Фестивал на игрите "Челик" се провежда във Варна
Увеличават се делата за трафик на бежанци
Увеличават се делата за трафик на бежанци