НОВИНИ

Цветан Цветанов: Влизането в Шенген ще стане на два етапа

България и Румъния трябва да станат членове на Шенгенското пространство в рамките на настоящия мандат на Европейския парламент и Европейската комисия. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в Банско, където участва в среща за предизвикателствата пред България преди евровота догодина.

bnt avatar logo
от Станислава Христова
12:17, 16.12.2018 (извънредно)
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

Влизането на България в Шенгенското пространство ще стане на два етапа, прогнозира председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Цветан Цветанов, председател на ПГ на ГЕРБ: Първата стъпка ще бъде само за въздушното пространство на Шенген и аз съм убеден, че това ще бъде един достатъчно силен аргумент за усилията, които полага българското правителство през всичките тези години. Най-важното е, че всичките евродепутати от България застанаха твърдо за приемането на страната ни в шенгенското пространство.

В качеството си на член на УС на Европол, който отговаря за координацията между европейските и национални служби, Цветанов коментира и необходимите промени в политиката по сигурността, записани в новата тригодишна програма на Европол.

Цветан Цветанов, председател на ПГ на ГЕРБ: В момента се обмисля как националните бази данни, всички тези информационни системи, които са изградени в Европол, да може да се прави един кръстосан анализ и да може всяка една информация, която постъпва автоматизирано да се обработва и да се прави проверка в съответната база данни а не да правиш задание за всяка една по отделно.

В Банско Цветан Цветанов коментира и предстоящото утре официално откриване на отсечката от магистрала "Струма" от Кресна до Сандански.

Цветан Цветанов, председател на ПГ на ГЕРБ: Дава много повече възможности за региона, много повече пътна безопасност за всички, които пътуват по пътищата на България и даваме възможност да пестим от времето си за да можем да достигаме бързо, сигурно и навременно до всички тези точки, които ние сме начертали да посетим или да инвестират определени хора в България.

По повод искането на президента Румен Радев за машинно гласуване и видеонаблюдение на изборните секции с оглед по-голяма прозрачност, Цветанов коментира, че очаква първо държавният глава да отговори на съмненията, че социално слаби са финансирали кампанията му.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест в Сандански срещу отстраняването на лекар
Протест в Сандански срещу отстраняването на лекар
Нова борса в помощ на земеделците
Нова борса в помощ на земеделците