НОВИНИ

Цветан Цветанов: Ще се стремим към отговорно и прозрачно управление

В първата си реч пред 44-тото НС председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви ГЕРБ влиза в този парламент със заявката за пълен 4 годишен мандат.Той благодари на всички избиратели, които са избрали реален управленски модел.

bnt avatar logo
от БНТ
10:18, 19.04.2017
Чете се за: 00:53 мин.
У нас

Изборната ни победа е свързана с масови очаквания около ГЕРБ да се консолидира управлението на страната, каза Цветанов.
Той заяви, че партията се надява коалиционната фолмула да ги доведе до политическо съгласие около основните приоритети. „Ще се стремим към отговорно и прозрачно управление, от каквото страната се нуждае днес."

В управленската програма на ГЕРБ няма да има маловажни сфери и няма да има приоритети, уточни той.

ГЕРБ е наясно, че поема своя нов управленски мандат в усложняваща се и дори взриопоопасна междунаородна обстановка. Нужен не само политически, но обществен консуенсус по тези приоритети. Нужно е обща посока, в която неотклонно да гледат парламент, президент и правителство. Крайни форми на национализъм, каквито се вменяват от опозицията, няма да бъдат допуснати, допълни председателят на парламентарната група на ГЕРБ

Цветанов уточни, че законодателните управленски намерения са съобразени с насоките за развитие на ЕС. Законодателните приоритети на ГЕРБ са продължение на законодателната програма на ГЕРБ в 43-тото НС.

"В парламента ще работим със съзнанието, че за кратко време българите очакват реални резултати и то в областите, които ги засягат в най-голяма степен. Продължаване реформата със съдебната реформа, борба с корупцията на всички нива, стандарт на живот, качествено образование качествено и достъпно здравоопазване и икономически просперитет", каза Цветанов.

ГЕРБ заявяват намеренията си да превърнат в законодателни актове и последващи управленски действия резултатите от проведение миналата година референдум.

Цветанов заяви, че са категорично против идеята на президента за промени в изборното законодателство, противоречащи на Конституцията на България и ограничаващи изконните права и свободи, гарантирани на българите.

ГЕРБ ще работи в условията на добронамереност и диалог с останалите партии, обеща Цветанов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Валери Симеонов: Най-висшата цел ще бъде защитата на националните интереси
Валери Симеонов: Най-висшата цел ще бъде защитата на националните интереси
Новоизбраните народни представители положиха клетва
Новоизбраните народни представители положиха клетва