НОВИНИ

Цветан Василев иска да даде обяснения пред съда чрез видео връзка

Цветан Василев иска да даде обяснения пред съда чрез видео връзка от Сърбия. Това заяви неговият адвокат по време на днешното заседание по делото за източването на над 2,5 милиона лева от КТБ. Делото започна по същество след направени промени в НПК и беше прекратено четенето на огромния по обем обвинителен акт. Специализираният съд е склонен да позволи на банкера Цветан Василев да даде показания дистанционно, ако това е технически възможно.

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
18:12, 06.02.2019
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Съдът изслуша обясненията на обвиняемите. Соченият от прокуратурата за ръководител на престъпната група, източила милиони от КТБ, Цветан Василев поискал също да даде обяснения.

Константин Симеонов - адвокат на Цветан Василев: Да не ни обвиняват отново във всички смъртни грехове, че шиканираме процеса, бавим го и т.н., казах, че сме готови да дадем обяснения, когато се появи такава техническа възможност или юридическа.

Прокурорите заявиха, че искат да чуят обясненията, но не чрез видео връзка, а лично. Според тях Василев е "недобросъвестен".

Даниела Начева - прокурор: Във всеки един момент всеки един подсъдим може да реализира правата си, стига да желае това. Тоест, подсъдимият Василев, ако е считал, че желае да ги упражни лично, е имал тази възможност като заяви съгласие за екстрадиция.
Константин Симеонов - адвокат на Цветан Василев: Какво значи недобросъвестен? Че се притеснява от това дали ще получи справедливо правосъдие в България?

Съдът обяви, че ще проучи какви са възможностите за връзка с Цветан Василев, тъй като не може да го лиши от правото му на обяснения. Делото продължава с разпити на свидетели през март.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Опасност от затваряне на малките аптеки у нас, фармацевтите готвят протест
Опасност от затваряне на малките аптеки у нас, фармацевтите готвят протест
Медици настояват за  увеличение на парите за психиатричната помощ
Медици настояват за увеличение на парите за психиатричната помощ