НОВИНИ

Цветан Василев в интервю за сръбски вестник: Не съм престъпник

Сръбският вестник "Курир" помества интервю с Цветан Василев, когото представя като финансист, приватизирал Сръбската фабрика за стъкло в Парачин, чийто фалит иска, както и като издирван от Интерпол човек, който намерил спасение в Сърбия, бягайки от българската прокуратура.

bnt avatar logo
от БТА
13:21, 26.07.2018
Чете се за: 00:49 мин.
По света
цветан василев интервю сръбски вестник съм престъпник

"Семейството ми и аз не сме престъпници, които се крият в Сърбия. Тук сме, защото вярваме повече на сръбската правосъдна система, отколкото на българския съд. Що се отнася до фабриката, целта ми е тя да се спаси, а не да се унищожи. Смятам, че знам много повече от другите какви са проблемите на фабриката и знам, че освен фалит, за съжаление, няма друго решение. Въпреки това нямам никакво съмнение в потенциала на този бизнес, тъй като потреблението на стъкло в този регион е много по-голямо от производството", посочва Василев и разказва за ролята и интереса си да приватизира фабриката.

;

Василев казва, че не е получил политическо убежище в Сърбия и че не е отменено искането за екстрадирането му в България. "Дадохме достатъчно доказателства на сръбските власти, че тук става дума за политическо преследване. Ясно е, че има неспазване на човешките права, че в България няма условия за честен процес и поради това ситуацията ми не е решена", казва той.

;

Василев говори за запознанството си с бившия президент Томислав Николич на откриването на нова линия на фабриката за стъкло в Парачин и твърди, че няма никакви специални отношения с него, освен такива, каквито всеки представител на управляващите има с който и да е голям инвеститор. Василев твърди също, че никога не е плащал нищо във фондацията на съпругата на Николич Драгица, а тези твърдения са част от кампанията, водена от България и в Сърбия.

;

Василев повтаря и тезата си, че е политически преследван от главния прокурор Сотир Цацаров по нареждане на Делян Пеевски, чийто бизнес по-рано е бил финансиран от Кооперативна търговска банка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От Воля поискаха патриотите да се извинят на българския народ за поведението си
От Воля поискаха патриотите да се извинят на българския народ за поведението си
Горските пожари в Гърция вече не застрашават населени места
Горските пожари в Гърция вече не застрашават населени места