НОВИНИ

Цветанов от летище София: Имам решение, но първо ще го съобщя на премиера

Днес се очаква председателят на Парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов да обяви в Народното събрание решението си какво ще прави след избухналия скандал със закупен апартамент в столичния кв. "Изток". На обяд той кацна в София и съобщи пред журналисти, че има решение за себе си, но първо ще го съобщи на премиера Бойко Борисов. Повече подробности вижте от Надежда Василева.

Надежда Василева
от Надежда Василева
13:41, 27.03.2019 (обновена)
Чете се за: 01:06 мин.
У нас

Няколко възможни варианта за Цветан Цветанов бяха обсъдени сред депутати от ГЕРБ през последните часове. Една от тях е вторият човек в най-голямата партия да напусне поста на депутат и председател на парламентарната група, но да остане заместник-председател на ГЕРБ и шеф на предизборния щаб.

Цветанов заяви, че има конкретно решение, което е споделил само със съпругата си. Каза също, че докато е отсъствал от страната много се е наслушал и нагледал, и е имал възможност да се запознае с това, по думите му, "добре планирано мероприятие във връзка с предстоящите евроизбори".

Цветанов допълни, че от 2001 г. работи с премиера и лоялността му към него и проекта ГЕРБ, ще продължи и занапред.

БНТ: Носите ли си оставката?

Цветан Цветанов, председател на ПГ на ГЕРБ : Първо благодаря за топлото посрещане. Прекрасна пролет, прекрасно време. Само да ви кажа, че винаги, когато взимам дадено решение, първо го споделям с човека, с когото трябва действително да го обсъдя. В случая това е премиерът Борисов. Мога да ви кажа, че имам конкретно решение. Споделим съм го за сега само със съпругата ми. Сега ще го споделя с премиера. Много се наслушах, много се нагледах, защото имах възможност да се запозная с всичко това. Добре планирано мероприятие във връзка с предстоящите евроизбори и във връзка с много решения и коментари, които съм правил през всичките тези години.

БНТ: Има ли война между вас и премиера Борисов?

Първо искам да кажа, че от 2001-ва година работим. Лоялността ми към премиера, лоялността ми към проекта ГЕРБ, който за мен е кауза. Тя ще продължи и занапред.
;

Вижте какво още каза Цветан Цветанов при пристигането си у нас във видеото

;

На летището днес Цветанов беше категоричен, че скандалът с имотите няма да попречи на предизборната кампания на ГЕРБ.

Досега заради скандала с имотите на властта бяха подадени три оставки - на правосъдния министър Цецка Цачева, на зам.-министъра на спорта Ваня Колева и на зам.-министъра на енергетиката Красимир Първанов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Катастрофа с линейка в центъра на София
Катастрофа с линейка в центъра на София
Народен театър Иван Вазов посреща наградите Икар тази вечер: Вижте номинациите
Народен театър "Иван Вазов" посреща наградите Икар тази вечер: Вижте номинациите