Цветанов: Нека ВСС да са винаги така единни при вземането на важни решения

Декларацията на ГЕРБ и РБ от вчера беше много ясен знак, че парламента и по-специално парламентарната група на ГЕРБ не е повече в състояние да понася този раздор, който има във ВСС. Това каза пред водещия Димитър Цонев заместник председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Татяна Кръстева
от Татяна Кръстева
преди 4 години
Чете се за: 00:27 мин.
У нас
Цветанов: Нека ВСС да са винаги така единни при вземането на важни решения

Тази липса на постигане на консенсус между всички тези представители както от прокуратурата така също от съда, от парламентарната квота, защото знаем, че днес има обединение на всички враждуващи страни във ВСС и нашата препоръка е, когато има подобни важни решения да се взимат да бъдат така единни и да постигат този консенсус, който е полезен за държавата и за съдебната система, заяви Цветан Цветанов.

Относно доклада на ЕК Цветанов каза, че е изключително удовлетворен от обективната оценка. Конституционните промени показват едно действително сериозно парламентарно мнозинство, което показва ясна политическа воля на всички парламентарнно представени групи за реформите, които са задължителни. Препоръките които се дават от ЕК ние ги приемаме нормално, защото смятаме, че ЕК трябва да бъде партньор в този процес, каза още Цветанов.

Топ 24
Най-четени