НОВИНИ

Цветан Цветанов: Предимството на F-16 е, че няма възможност за скрити разходи

Предимството на F-16 е, че в предложението няма възможност за скрити разходи, които може да се направят впоследствие, за разлика от предложението на „Сааб“ за „Грипен“. Това заяви в студиото на „Още от деня“ председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов за днешното решение на НС да даде мандат на правителството за преговори със САЩ за закупуване на F-16.

bnt avatar logo
от БНТ
18:43, 16.01.2019
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

След днешното гласуване в парламента да се даде мандат за преговори със САЩ за закупуване на F-16 блок 70 може да се уточнят инвестиционните детайли, заяви Цветан Цветанов. Това е най-прозрачният конкурс, увери той.

По думите му, решението, взето от служебния кабинет „Герджиков“ да се водят преговори със „Сааб“ за „Грипен“ е непрозрачно и „взето на тъмно“. От друга страна, парламентарното мнозинство направи анкетна комисия, изтъкна Цветанов.

Той добави, че в качеството си на военнослужещ, президентът Радев е подкрепял закупуването на F-16, но позицията му се е променила, след като е станал президент.

;

Днешното решение на народните представители е информирано, заяви Цветанов.

Цветан Цветанов, председател на ПГ на ГЕРБ: Предимството на F-16 е, че в предложението няма възможност за скрити разходи, които може да се направят впоследствие, докато за „Грипен“ ще се направи скрит разход, защото трета страна трябва да даде лиценз, оборудване и въоръжение.

С 8 самолета няма да може да защитим държавата, но гарантираме сигурността си, когато сме съвместими с останалите страни, които използват F-16, допълни Цветанов.

Председателят на ПГ на ГЕРБ прогнозира, че на евроизборите ГЕРБ ще получи минимум 6 места.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Здравните власти обявиха грипна епидемия в областите Перник и Пазарджик
Здравните власти обявиха грипна епидемия в областите Перник и Пазарджик
Румънският посланик представи приоритетите на европредседателството
Румънският посланик представи приоритетите на европредседателството