НОВИНИ

Цветанов: МВР трябва да обхване контингента, който стои зад обирите на банкомати

Смятам, че в момента все още имa дефицит относно привеждането в известност на целия криминален контингент. Не е нормално, когато имаме заподозрени лица, да показваме богатите им досиета, а всъщност ние да сме ги изтървали и да не сме ги привели в известност, когато сме имали възможност да го направим. Това каза в "Денят започва" председателят на ПГ ГЕРБ Цветан Цветанов относно акциите за зачестилите обири на банкомати. Той допълни, че трябват повече организационни мерки в диалог с банките и не трябва да се търси вината само в законодателя, а всички институции, които имат отношение.

bnt avatar logo
от БНТ
08:33, 13.11.2017
Чете се за: 01:20 мин.
У нас

Председателят на ГЕРБ допълни, че частната охранителна дейност има сериозен ресурс , който в координация с МВР може да бъде още по-полезен при обществения контрол. Той каза, че смята, че тези лица ще могат да се укриват за дълго време.

Относно "лобистите" при военните председателят на ГЕРБ каза, че това е поредна обида към българския парламент и няма да позволи, който и да било той, да поругава институцията НС, президентската институция, изпълнителната и съдебната власт.

По темата за инвестиционния проект за обновяване на ВВС Цветанов отговори, че най-важно е процедурата да е прозрачна.

Цветан Цветанов, председателя на ПГ на ГЕРБ : С анкетната комисия имахме една единствена цел, показа се истината и че по време на финалната част на процедурата продължаването на двама, а не на трима е станало благодарение на осми критерий. Анкетната комисия заличи тази несправедливост. Най-важното е тези самолети да бъдат съвместими със задачите,които имаме в НАТО.

Относно изказване на президента, че в България няма воля за борба с корупцията по-високите етажи на властта Цветанов каза следното:

Цветан Цветанов, председател на ПГ на ГЕРБ : В момента все още има усещането,че няма тази ефективност, затова и законодателят подхожда много конструктивно в диалог с всички институции ,които имат отношение, да направим законодателство, което да даде този интегритет и тази координация между институциите , който да обедини в един орган и да бъдат по-ефективно и оценени от обществото и европейските партньори.

Относно новия закон за борба с корупцията Цветанов допълни, че днес предстои пресконференция в ГЕРБ ,където ще бъдат обявени решенията от работната група,които работят по възможността за отпадането на давността за приватизационните сделки.

Председателят на ГЕРБ изрази мнение, че не трябва по никакъв начин да се затваря страницата за досиетата без да са ясни виновните лица, за това, което се случи в годините на прехода. "28 години демокрация виждаме още дефицити, които изпълваме със съдържание.", каза Цветанов.

Цветан Цветанов, председател на ПГ на ГЕРБ: В момента виждам действията на президента, че той вижда, че не е този фактор, който трябва да бъде. Президентът усеща, че не е така желан в Европа и го отдавам на завист, което е недопустимо за един държавен глава. Уморихме се да правим подобни коментари. След всяко негово интервю ние даваме отговори на въпроси,които не сме искали да бъдат задавани, защото не стоят на дневен ред. Не може, когато президентът дава интервю да не говори за председателството на ЕС.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
На пазар в Пирот
На пазар в Пирот
Протест срещу сексуалното насилие в Холивуд
Протест срещу сексуалното насилие в Холивуд