НОВИНИ

"Цветен празник" в детския кът на Морската градина във Варна

В детския кът в Морската градина във Варна днес организират "Цветен празник". Програмата е изключително богата - работилници за Великденска украса, концерти, дори открит урок по барабани. Заниманията са подходящи не само за децата, но и за техните родители или придружители. Входът е свободен. Повече подробности чуйте от Мариана Малева.

bnt avatar logo
от Мариана Малева
09:32, 01.04.2018
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Точно в 11:00 часа започва празникът "Цветен празник". В 12:00 часа ще бъдат разположени работилниците под ръководството на водещи преподаватели, а децата сами ще могат да изготвят великденска украса.

Милен Минков - организатор: В 12:00 часа откриваме работилницата за великденски картички, а след това турнирът по шах. Малко по-късно ще имаме народни танци, песни и игри и ще продължи до 17 часа. Благотворителният пазар, който е изготвен само от деца, има за цел да събере средства.

Средствата от базара ще бъдат използват за ремонт на покрива на едно от най-старите читалища в страната.

Галя Радева- секретар на Народно читалище "Варненски будители- 1926": Читалището се нуждае от много години от този ремонт. Водата нахлува в долните етажи и заплашва книгите, кабинетите, в които се провеждат доста форми на обучение, за това решихме под такава форма да започне. Тепърва смятаме да продължим инициативата. Към 1-ви юни Денят на детето, докато успеем да съберем средства за съхраняване на едно от най-старите читалища в страната.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отварят парка за танцуващи мечки в Белица
Отварят парка за танцуващи мечки в Белица
Започва национална кампания за кръводаряване
Започва национална кампания за кръводаряване