НОВИНИ

Цяла седмица без вода в благоевградското село Мощанец

Вече седмица жителите на благоевградското село Мощанец нямат вода за пиене. Те се оплакват, че водата се спира без да бъдат предупредени предварително и без да има обявен режим.

bnt avatar logo
от София Гълъбова
12:30, 07.07.2019
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Хората в Мощанец твърдят, че през последните четири години всяка пролет започват проблемите със спирането на водата. Чешмите в дворовете на къщите във високата част на селото са напълно пресъхнали.

Теменужка Моабетска: Нито пералня, нито бойлер може да включи човек, след като е съвсем малко.
Божидар Павлов: От града си нося, когато идвам, да не съм празен, с туби и от моста тука на Струма.
Илияна Стоилова: При толкова много сонди през последните години, които се направиха в селото за поливане, е срамота да нямаме вода тука, тука сме 50 човека.

Селото се снабдява с вода за пиене от собствен водоизточник, изграден с доброволен труд на хората преди повече от половин век.

Според жителите на Мощанец и кметския наместник Георги Георгиев старите етернитови тръби се затлачват с коренища и намаляват дебита на водата.

Георги Георгиев - кметски наместник на село Мощанец: Трябва да се намери нов водоизточник, който да осигури повече от сега съществуващата.

За изграждането обаче на нов водоизточник в селото тепърва ще се изработва проектно предложение, каза кметският наместник. От ВиК Благоевград пък обясниха, че вода няма, защото резервоарът е празен.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Освободиха Цветан Цветанов от всички постове в ГЕРБ
Освободиха Цветан Цветанов от всички постове в ГЕРБ
Гърция гласува на предсрочни парламентарни избори
Гърция гласува на предсрочни парламентарни избори