НОВИНИ

Туристическа лодка се преобърна в река Дунав, 7 души са загинали

Продължава издирването на изчезналите след потъването на туристически кораб в река Дунав. В неизвестност са 20 души. Седем загинаха. Всички те са южнокорейски туристи. Президентът на Южна Корея нареди да се окаже цялата необходима помощ на унгарските служби в издирването на изчезналите и спешно изпраща екип в Будапеща.

Цветелина Йорданова
от Цветелина Йорданова
06:23, 30.05.2019 (обновена)
Чете се за: 00:31 мин.
По света

На борда на корабчето за разходки по Дунав "Русалка" са се намирали 33 южнокорейски туристи и двама души екипаж. По време на буря и проливен дъжд е ударено от друг - по-голям плавателен съд, след което се преобръща и потъва. Инцидентът е станал близо до сградата на парламента в силно придошлите води на река Дунав. Температурата на водата е била около 10-12 градуса.

Незабавно започва мащабна спасителна и издирвателна операция, с участието и на военни и водолази. Работата им е затруднена от силните течения. Седем души са в болница в стабилно състояние. В Сеул южнокорейската фирма, организирала екскурзията на групата, се извини на близките за трагедията. Нейн представител обясни, че въпреки лошото време, туристическите кораби са плавали по реката, както винаги.

27-метровия кораб с двойна палуба е бил с мощност 150 конски сили, можел е да превозва 60 души. Фирмата собственик твърди, че я притежава от 2003 г. и я е поддържала добре. Екип от южнокорейски експерти пристига в Будапеща възможно най-скоро.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нетаняху не успя да избегне предсрочните избори
Нетаняху не успя да избегне предсрочните избори
Депутатите от БСП се връщат в парламента
Депутатите от БСП се връщат в парламента