НОВИНИ

Туристическият бизнес очаква руските туристи

От туристическия бизнес в Банско настояват за облекчаване на визовия режим за руските туристи. Отливът им през последните години се отразява не само на туристическия бранш, но и на малкия и средния бизнес в курорта.

bnt avatar logo
от Елена Чимева
12:23, 12.12.2015
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

Според туристическия бранш с облекчаването на визовия режим ще се даде възможност гостите от Русия да влизат у нас няколко пъти ,но за по- дълъг период от време. като половин година например.Сега хотелиери и туроператори привличат руски туристи ,като използват лични контакти и участват на техни борси.Това според тях обаче не е достатъчно и очакват туризмът в зимните курорти да стане приоритет на държавата.

Георги Икономов-кмет на община Банско: „Ако и държавата и общини като нашата и други разбира се туристически се обединим в тази посока и речем, че в следващите три години руският пазар е нашият приоритет, чрез търговски изложения, чрез нарочни покани на руски туроператори на техни медии тук в Банско, за да представим това, което имаме, мисля, че ще имаме успех, така както имахме с турския пазар."

Хотелиерите в Банско се надяват ,че голяма част от руския пазар ще се върне в България ,най-вече в зимните курорти. По думите им това са гости,които ползват не само услугите на хотелите където отсядат. По време на почивката си те пазаруват от търговските обекти ,хранят се в ресторантите и механите и се забавляват в увеселителните клубове .

Юлияна Христова, хотелиер: Те са ценители както на нашите природни дадености, така и на българската кухня, фолклора. Обичат да посещават различни интересни места.15.15 Освен това са страшни почитатели на спа процедурите.

За първи път хотелиери ще предлагат професионална анимация за деца, креативни игри, тематични партита, детски дискотеки, за да се ангажира повече вниманието и на малките туристи

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арт щрихи с Галя Крайчовска - 12 декември 2015 г.
Арт щрихи с Галя Крайчовска - 12 декември 2015 г.
Благотворителност за бедни българи в Босилеград
Благотворителност за бедни българи в Босилеград