НОВИНИ

Турската полиция ще претърси резиденцията на саудитския консул

Расте общественият натиск върху Саудитска Арабия заради случая "Джамал Хашоги". Американският държавен секретар Майк Помпео се срещна със саудитския крал. Върховният комисар на ООН за човешките права Мишел Бачелет настоя да бъдат лишени от имунитет саудитските представители, които може да са замесени в изчезването на журналиста. Турската полиция претърси саудитското консулство в Истанбул. Телевизия НТВ съобщи, че заради разследването с изчезването на журналиста ще бъде претърсена и резиденцията на саудитския консул.

bnt avatar logo
от БНТ
13:53, 16.10.2018 (обновена)
Чете се за: 00:24 мин.
По света

Телевизионният канал съобщи още, че следователи се очаква да претърсят отново днес и сградата на консулството, посочва Ройтерс.

Хашоги е в неизвестност от 2 октомври, откакто влязъл в саудитското консулство в Истанбул, за да получи документи за предстоящата си женитба. Турските власти и годеницата му заявиха, че той така и не е излязъл от сградата. Има подозрения, че Хашоги, критично настроен към властта в Рияд и пишещ най-вече за в. "Вашингтон пост", може да е бил убит.

Снощи екип следователи от турската полиция и прокурори извърши със съгласието на саудитските власти обиск, който продължи осем часа.
Такъв обиск представлява извънредно събитие, като се има предвид, че консулствата и посолствата се ползват с неприкосновеност по силата на Виенската конвенция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Реставрират картината Нощна стража на Рембранд
Реставрират картината "Нощна стража" на Рембранд
​Никол Кидман промени изцяло външния си вид заради нова роля​
​Никол Кидман промени изцяло външния си вид заради нова роля​