НОВИНИ

Турският президент и иранският външен министър обсъдиха положението в Сирия

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разговаря днес с иранския външен министър Мохамад Джавад Зариф за положението в Сирия, предаде Асошиейтед прес.

bnt avatar logo
от БТА
22:45, 29.08.2018
Чете се за: 00:37 мин.
По света
турският президент иранският външен министър обсъдиха положението сирия

Двамата са разговаряли в централата на управляващата в Турция партия на Ердоган, показват видео кадри, публикувани от президентската канцелария.

Иранският външен министър пристигна на необявено предварително посещение в Турция в момент, когато се очаква сирийските правителствени сили да започнат настъпление в северозападната провинция Идлиб, която е последният голям бунтовнически бастион в страната.

Очаква се президентите на Турция, на Русия Владимир Путин и Иран Хасан Рохани да се съберат на 7 септември на третата си среща за Сирия.

Преди да бъде приет от Ердоган, иранският външен министър обвини САЩ, че оказват натиск дори на собствените си съюзници, предаде Ройтерс.

Съединените щати удвоиха митата върху турската стомана и алуминий заради задържането на американски пастор, а Турция отвърна с увеличаване на митата върху американски стоки, въпреки че двете страни са съюзници в НАТО, припомня Ройтерс.

"Американците показаха, че нямат ограничения в налагането на натиск и използването на сила върху други, дори върху собствените си съюзници. Турция и някои европейски съюзници на САЩ стигнаха до извода, че САЩ не са заслужаващ доверие партньор", каза Зариф, цитиран от иранската държавна агенция ИРНА.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Храм Св. Александър Невски ще отбележи летния си храмов празник
Храм "Св. Александър Невски" ще отбележи летния си храмов празник
Съдът остави под домашен арест шофьора на катастрофиралия край Своге автобус
Съдът остави под домашен арест шофьора на катастрофиралия край Своге автобус