НОВИНИ

Турция ни предава Димитър Желязков - Митьо Очите в петък

Турция ни предава Димитър Желязков, известен като Митьо Очите, научи "По света и у нас". Той ще бъде екстрадиран от Истанбул на 15 февруари, когато турските власти ще го предадат на българските в полицейския участък на летище "Ататюрк" край Босфора. След което, с редовен полет, Димитър Желязков ще пристигне в България.

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
10:48, 13.02.2019 (обновена)
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Главният прокурор Сотир Цацаров бе уведомен официално, че турските съдебни власти са уважили искането му за екстрадиция на Димитър Желязков от Република Турция в Република България.

Фактическото предаване на лицето ще бъде осъществено на 15.02.2019 г. в полицейски участък на летище „Ататюрк" –гр. Истанбул, в съответствие с предложения от Главна дирекция „Охрана" при Министерство на правосъдието на Р България план, одобрен от турското Министерство на правосъдието.

Съобразно този план трима служители от Главна дирекция „Охрана" при Министерство на правосъдието на Р България ще приемат задържания обвиняем Желязков и ще го конвоират до България с полет, пристигащ на летище гр.София на 15.02.2019 г. в 20.25 ч.

Припомняме, че Димитър Желязков бе задържан в гр. Истанбул на 04.08.2018 г. в изпълнение на молба за неговото международно издирване и задържане за целите на наказателното му преследване в България по наказателно производство на Специализираната прокуратура. В срока на задържането му главният прокурор отправи молба за екстрадиция на Желязков в съответствие с Европейската конвенция за екстрадиция, която е уважена от турските власти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Държавният дълг на САЩ надмина 22 трилиона долара
Държавният дълг на САЩ надмина 22 трилиона долара
Голямата смяна на името Северна Македония започна
Голямата смяна на името Северна Македония започна