НОВИНИ

Турция и Румъния също парализирани от снега

Виелиците парализираха и Турция, стотици полети са отменени. Тунджа заля Одрин, преливат и други реки. Летищата в Истанбул отмениха 355 полета по външни и вътрешни линии за днес и утре. Сред тях и за България.

bnt avatar logo
от БНТ
10:38, 18.01.2016
Чете се за: 00:26 мин.
По света

Пункт "Капъкуле" е затворен , заради наводнението на "Капитан Андреево" и в момента има километрична опашка от ТИР- ове.

Силни снеговалежи в Румъния. Буря парализира няколко области в южната и източната част на страната. Вятър със скорост над 70 км/ч образува големи нявявания. Магистралата между Букурещ и Констанца беше затворена. Очаква се снеговалежът да продължи, а температурите да паднат до минус 20 градуса.

Днес училищата в Букурещ и в осем румънски окръга са затворени заради усложнената обстановка. 21-годишна родилка от окръг Констанца е откарана с верижна машина, за да роди в Силистра - най-близкото селище в България, тъй като до нейното село не може да стигне линейка. Букурещ е засипан от сняг. Всички фирми за снегопочистване в румънската столица са глобени за пореден път, заради недобре свършена работа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Усложнена остава зимната обстановка в Североизточна България
Усложнена остава зимната обстановка в Североизточна България
Прекъснато е движението на влаковете в три участъка
Прекъснато е движението на влаковете в три участъка