Турция може да поиска международно разследване на убийството на Джамал Хашоги. Това заяви във Вашингтон външният министър на страната Мевлют Чавушоглу. По думите му, Анкара е решена да осветли случая "Хашоги", за да бъдат разкрити извършителите и поръчителите на убийството.

Според министъра, Турция не е доволна от начина, по който Саудитска Арабия сътрудничи на разследването. Той допълни, че е възможно да бъде поискана помощ от ООН за разрешаването на случая, ако Анкара и Рияд стигнат до задънена улица. Чавушоглу заяви, че Турция е предоставила на САЩ най-новата информация за убийството на Хашоги.

Междувременно стана ясно, че САЩ ще продължат да подкрепят Саудитска Арабия, дори престолонаследникът на кралството - Мохамед бин Салман да е знаел за покушението срещу саудитския журналист.

В заявление на президента Доналд Тръмп се казва, че кралството е "стабилен партньор", който се е съгласил да инвестира в САЩ "рекордно количество пари".

Мохамед бин Салман е сочен за поръчител на убийството на Хашоги

Мохамед бин Салман е сочен за поръчител на убийството на Хашоги

Саудитският престолонаследник Мохамед бин Салман е посочен като поръчител на убийството на Джамал Хашоги на 2 октомври в саудитското консулство в Иста...