НОВИНИ

U2 се завърнаха за концерт в Париж

Членовете на калифорнийската рок банда "Ийгълс ъв дет метъл" се върнаха на музикалната сцена. Те бяха част от голям концерт на ирландската рок група "Ю Ту" в зала "Берси" в Париж. Музикантите посветиха изпълнението си на жертвите на терористичните атентати в Париж от 13 ноември.

bnt avatar logo
от БНТ
14:17, 08.12.2015
Чете се за: 00:34 мин.
По света

"Ийгълс ъв дет метъл" се завърнаха във Франция по-малко от месец след като терористи нахлуха в зала "Батаклан" по време на техен концерт и убиха 89 души. През последната седмица в медиите се появи информация, че калифорнийската рок банда може да се появи отново в Париж, но продуцентите пазиха мълчание до последния момент. "Ю Ту" също отказваха коментар. Легендарната ирландска рок-група изнесе в понеделник вечерта последния от четири концерта в Париж. Два от тях бяха отложени, когато Франция обяви извънредно положение след терористичните нападения. Под оглушителните овации на публиката, "Ийгълс ъв дет метъл" и "Ю Ту" изпълниха заедно песента на Пати Смит "Хората имат силата".

Целият концерт премина при засилени мерки за сигурност. Той беше заснет от няколко телевизии и ще бъде показан в Съединените щати. "Ийгълс ъв дет метъл" припомниха обещанието си да бъдат първите, които ще направят концерт в "Батаклан" след възстановяването на залата. Това ще стане най-рано в края на 2016 година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трима ранени при взрив на автобусна спирка в Москва
Трима ранени при взрив на автобусна спирка в Москва
8 декември в библиотеката
8 декември в библиотеката