COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Убити са джихадисти при въздушни удари в Палмира

Офанзивите срещу "Ислямска държава" продължават. Най-малко двайсет членове на екстремистката групировка бяха убити при въздушни удари в Палмира. Бомбардировките са били съвместна акция на руските и сирийските военновъздушни сили.

от Георги Петров
06:51, 11.03.2016
Чете се за: 00:29 мин.
По света
Убити са джихадисти при въздушни удари в Палмира

През май миналата година "Ислямска държава" превзе Палмира с цената на големи жестокости и унищожи безценни съкровища от световното културно и историческо наследство в древния град.

Оттогава насам силите на режима правят неуспешни опити да отвоюват града. Според Сирийския център за наблюдение на правата на човека при последните бомбардировки е имало най-малко 20 убити и над 50 ранени ислямисти. Силите на режима и джихадистите са влезли и в боеве по суша.

Междувременно американските военно командване е предало на властите в Ирак пленен лидер от "Ислямска държава", след като той дал информация за успешното извършване на няколко въздушни удара по инсталации на групировката за производство на химически оръжия.

Говорителят на Пентагона Питър Кук потвърди, че след залавянето на Сюлейман Давуд Ал Бакар въздушните удари на американската авиация са намалили значително потенциала на терористите да изработват химически оръжия.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
#60 секунди без COVID-19: Уди Алън - аутсайдерът на Холивуд
#60 секунди без COVID-19: Уди Алън - аутсайдерът на Холивуд
Що е то да къмпингуваш на Карадере? (СНИМКИ)
Що е то да къмпингуваш на "Карадере"? (СНИМКИ)