НОВИНИ

Ученически мюзикъл в Испанската гимназия в София

Възпитаниците на Испанската гимназия в София представат мюзикъла "We will rock you" по музика на емблематичниата група "Queen". От септември над 20 ученици подготвят спектакъла, а целият сценичен екип е от ученици от 8-и до 11-и клас.

БНТ2-София
от БНТ2-София Светлозара Лазарова
18:00, 17.03.2017
Чете се за: 00:56 мин.
У нас

Историята се развива 300 години напред в бъдещето, когато музиката вече е електронна, а да се свири е забранено. Това е причината героите да започнат бунт под звуците на едни от най-великите рок парчета.

Марио Кръстев - 8-и клас в 164 ГПИЕ "Мигел де Сервантес"
"Играя в ролята на Брит, който е бунтовник и иска много да създаде музикален инструмент. Много ми хареса всичко това, защото успях да се опозная с моите съученици. През цялото това време всичко беше много забавно."
Ралица - 8-и клас в 164 ГПИЕ "Мигел де Сервантес"
"Заради мюзикъла добих по-голяма увереност да пея и въобще да се изразявам на сцена, така че може бих искала да се занимавам с това и занапред."

Място в спектакъла намират не само певчески и танцови таланти, но и младежи, които се занимават със сценографията, звука и мултимедията към мюзикъла.

Христиан е ученик в 11-и клас и отговаря за озвучаването на мюзикъла.

Христиан Христов - 11-и клас в 164 ГПИЕ "Мигел де Сервантес"
"Тук съм тонрежисьор на мюзикъла и ми е много интересно. Харесва да се занимавам с музика, аз съм пианист. Много ми помогна работата е екип, защото това ни сплотява."

Заради интересa към музикално-сценичните изкуства преподавателят Стефан Стоев решава да постави мюзикала. Той вярва, че така децата получават не само повече увереност, но и самият сюжет им дава нещо по-важно.

Стефан Стоев - преподавател от 164 ГПИЕ "Мигел де Сервантес"
"Надежда, че могат със собствените си сили да променят нещата. То всъщност това е заложено и в самия мюзикъл. Мисля, че тази надежда, че това е най-важното, което се надявам да им остане."

Премиерата е утре в сградата на училището и на нея могат да присъстват всички желаещи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Огнян Герджиков: Няма опасност от намеса на Турция в изборите у нас
Огнян Герджиков: Няма опасност от намеса на Турция в изборите у нас
Ангела Меркел се среща с Доналд Тръмп във Вашингтон
Ангела Меркел се среща с Доналд Тръмп във Вашингтон