НОВИНИ

Ученичка от Долни Луковит спечели дрон от кампанията "Влез в час с данъците"

Шестокласничка от плевенското село Долни Луковит се оказа сред най-добрите ученици в образователната кампания „Влез в час с данъците" и спечели дрон от НАП. 13-годишната Флорита Костадинова вече ползва новата си придобивка - награда за знанията й за данъчната и осигурителната система.

bnt avatar logo
от БНТ
10:18, 02.04.2017
9381
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

От три месеца 13-годишната Флорита Костадинова е горд собственик на единствения дрон в село Долни Луковит в плевенската община Искър. Момичето с цветно име се запалило по онлайн уроците на данъчните по примера на по-големия си брат Николай, който спечелил флаш-памет от кампанията, с когото заедно разучавали данъчните правила. Флорита натрупала 270 точки при решаване на тестовете за видовете данъци, здравното и социално осигуряване и касовите бележки и така заслужила една от големите награди - дрон.

Флорита Костадинова:
„Аз си идвам от училище и брат ми казва, щото съм спечелила дрон. И полетях от радост.

Обичта към математиката и прилежността в час са и помогнали да спечели, смята отличничката от училище „Васил Левски" в Долни Луковит. За първите кадри от дрона Флорита избрала именно своето училище „Васил Левски". Машинката се превърнала в атракция в селото, но шестокласничката все още се учи да снима с него с помощта на братовчед си Марек.

Флорита Костадинова:
Аз не мога хубаво да го управлявам, мога само да го издигам, но не мога да го приземявам. /Бих искала да снимам, нали както в клиповете на певиците. Както те снимат, така и аз.

Майката на Флорита не скрива изненадата си от познанията на децата си за данъчните правила. Самата тя е безработна, съпругът й е строител.

Ася Менова, майка на Флорита:
Като ми се обадиха от град Плевен, не можех да повярвам. Честно да си кажа, аз не знаех, че те играят в тези работи. Спечели, радваме се, да, и се гордея с децата си.

Въпреки познанията си, свързани с данъците, Флорита засега не планира кариера в приходната администрация. Мечтата й е да стане учителка по математика и да преподава в любимото училище в Долни Луковит.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ГЕРБ и Обединените патриоти ще търсят общи точки в програмите си
ГЕРБ и Обединените патриоти ще търсят общи точки в програмите си
Откриват велосезона в Пловдив
Откриват велосезона в Пловдив