НОВИНИ

Учение срещу разпространение на оръжия за масово унищожение се проведе у нас

България беше домакин на учение по противодействие на разпространението на оръжия за масово унищожение в периода от 2 до 4 април. Във фокуса на учението са били предизвикателствата, свързани с незаконния трафик на химични, биологични, радиоактивни и ядрени вещества и материали.

bnt avatar logo
от БГНЕС
16:21, 06.04.2019
Чете се за: 00:21 мин.
У нас
учение разпространение оръжия масово унищожение проведе нас

Учението е в рамките на Инициативата за защита от разпространението на оръжия за масово унищожение и е организирано под ръководството на Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС), съвместно с Агенцията за намаляване на заплахите на САЩ и Европейското командване на Въоръжените сили на САЩ.

В инициативата се включиха и представители на Албания, Азербайджан, Босна и Херцеговина, Хърватия, Грузия, Италия, Косово, Северна Македония, Молдова, Черна гора, Румъния, Сърбия и Украйна.

Ежегодно в различните страни се провеждат учения, насочени към отделни аспекти на противодействието на разпространението на оръжия за масово унищожение.

От 2003 г. представители на български ведомства, включително и ДАНС, участват активно в учения и други мероприятия, организирани по линия на инициативата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Принц Хари избегна конфузна среща с бившата си
Принц Хари избегна конфузна среща с бившата си
21 по ред антиправителствен протест на „жълтите жилетки“ в Париж
21 по ред антиправителствен протест на „жълтите жилетки“ в Париж