НОВИНИ

Ученикът, ударил учител в Садово, остава в ареста

Атанас Георгиев, който удари с дървен кол учител в Селскостопанската гимназия в Садово, остава в ареста, реши районният съд в Асеновград. 17-годишният ученик има повдигнати обвинения за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда, извършено с особена дързост и цинизъм.

bnt avatar logo
от БНТ
15:17, 23.09.2017
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Магистратите сметнаха, че е налице възможност той да извърши ново престъпление. В залата стана ясно, че при скандалния случай в гимназията момчето е опитало да удари преподавателя с дървения кол още веднъж, а също така посегнал и на друга учителка.


;

Пред съда Атанас каза, че съжалява и че иска да се извини на преподавателя по английски език. Защитата му изненадващо не поиска по-лека мярка за неотклонение. Решението може да се обжалва пред пловдивския окръжен съд.

Венелин Савов - прокурор: Има и камери, има оглед на веществено доказателство диск със запис от камера на училището, има очевидци, както учители, така и ученици, самият той, също признава вината си. Има приложена характеристика към делото от зам.-директора на училището, в която пише, че не е наказван, но е склонен да проявява агресия към съученици и учители.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стотици участници събра Спортна панорама 2017 в Благоевград
Стотици участници събра "Спортна панорама 2017" в Благоевград
Отвлечен преди 40 години самолет на Луфтханза бе върнат в Германия
Отвлечен преди 40 години самолет на "Луфтханза" бе върнат в Германия