COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Ученици даряват за нова сграда на Детската клиника в Пловдив

Ученици даряват за нова сграда на Детската клиника в Пловдив. Благородната кауза обединява училищата в Пловдив в първия учебен ден. Учениците ще даряват средства за изграждането на по-модерна и по-голяма сграда на Детската клиника към Университетската болница „Свети Георги" в града. За строителството й ще бъдат нужни 10 милиона лева.

от Антоанета Чакандракова
12:04, 13.09.2019
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

През новата учебна година 350 деца ще прекрачат прага на училище „Любен Каравелов" в Пловдив. От учебното заведение се надяват всички да откликнат на благородния жест.

Славка Щерева - директор на СУ „Любен Каравелов": Ние ще направим тук кутия за дарения, в която ще събираме средствата и след това ще ги преведем на банкова сметка на болницата.

Учениците не за първи път се включват в подобни благотворителни кампании.

Аделина Налбантова - ученичка: Бих избрала да даря отколкото да дам цвете.
Мелек Ерен - ученичка: Мисля, че правим учителите много по-щастливи, като те виждат как се изграждаме като едни добри хора.

Един от инициаторите на кампанията е Велислава Костадинова, собственик на кучето Мон. От години жената помага на детската онкохематология. Кучето действа терапевтично на болните деца.

Велислава Костадинова: Няма нищо по-хубаво от това децата да бъдат съпричастни с тези, които не могат да прекрачат прага на училищния двор.

До момента за строежа на нова детска болница са събрани едва 20 000 лева.

Доц. Мария Спасова - завеждащ Отделение по Детска онкохематология - УМБАЛ „Свети Георги": Ще има съучастие и на болницата, разбира се, но трябва да се набере една начална сума, за да може да започнат действията по проектирането, по строежа на сградата.

Идеята е новата болница да бъде по-голяма, по-модерна и в близост до Хирургичния блок.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Автомобил блъсна няколко възрастни жени в село Дебращица, една от тях е загинала на място
Автомобил блъсна няколко възрастни жени в село Дебращица, една от тях е загинала на място
 Деница Сачева: Механизмът за обхват ще набляга на задържането на деца в училище
Деница Сачева: Механизмът за обхват ще набляга на задържането на деца в училище