НОВИНИ

Ученици изработват сувенири в помощ на връстници в тежко материално положение

Ученици и учители в Осмо средно училище в Благоевград организираха за 12-та година благотворителна изложба -базар. Средствата от нея ще бъдат предоставени на семействата на деца от училището, които са в тежко материално положение.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Станислава Христова
20:38, 12.12.2017
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Изложбата-базар, организирана в училището е под надслов “Благословена да е ръката, която дарява”. Идеята на педагозите е чрез нея освен да се наберат средства и да се възпитат в децата добродетели като благотворителността.

Жулиета Думбанова, психолог в Осмо СУ “Арсени Костенцев”: Това са християнски добродетели, възпитаваме моралните качества, които децата трябва да притежават, а те с нетърпение между другото чакат да има такъв базар, да дойде базарът в който да покажат своето творчество, своите умения.
БНТ: Как приемат родителите тази благотворителна кауза?
Сергей Биров, директор на Осмо средно училище “Арсени Костенцев”: Много добре я приемат, те приемат първо като възпитателно средство за децата, а и второ, макара и символични сумите, които те ще дадат за предметите, знаят че те ще отидат за децата, които се нуждаят от тези пари.

Учениците, чиито семейства ще бъдат подпомогнати финансово със средства от базара, ще бъдат определени от педагогическия съвет на училището и обществения съвет към него.

Сергей Биров, директор на Осмо средно училище “Арсени Костенцев”: Обикновено те са социално слаби семейства, които действително в навечерието на тези празници имат нужда от тези средства

В изработката на сувенирите, картичките и сурвачките изложени на базара, са участвали почти всички деца от училището.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Усеща ли се вече коледното настроение в София?
Усеща ли се вече коледното настроение в София?
И израелци, и палестинци очакват следващите политически ходове за Ерусалим
И израелци, и палестинци очакват следващите политически ходове за Ерусалим