НОВИНИ

Ученици организират бал за събиране на средства за дом за сираци

Ученици събират средства за дома за сираци "Св. Николай" към манастира "Св. Троица" в с. Нови хан на благотворителен бал. Инициативата е на Национална гимназия за древни езици и култури "Константин Кирил Философ" и 73-о училище в София. Балът ще бъде в четвъртък и се провежда за осма година. Всеки път единайсетокласниците от гимназията по класически езици избират да подкрепят различна кауза.

Боряна Благоева
от Боряна Благоева
09:25, 25.03.2018
Чете се за: 01:03 мин.
У нас

Тази година всеки, избрал да отиде на благотворителния бал, ще може да се докосне до балканската музика и култура. Сред изпълненията ще чуете и авторска обработка на песента "Зайди, зайди ясно слънце", изпълнена в дует. Именно балканската музика е фокусът на бала тази година.

Даниел Иванов - заместник-директор на НГДЕК: Решихме Балкани, тъй като смятаме, че балканската музика не се състои само в нашия фолклор и смятаме, че балканската култура е изключително колоритна и интересна.

Гергана Видимова - ученичка: Идеите на самите балове всяка година са много различни. Това е много хубаво, защото всяка година хората могат да се облекат по различен начин. Преживяването е по-различно всяка година.

Официалният дрескот е задължителен. Организаторите обещават, че ще има и томбола с награди.

Петър Пейчев - председател на ученическия съвет в НГДЕК: Балът е разделен на три компонента. В първата част ще се изпълнява модерна поп музика като специални гости са група. Вечерта завършва с рок програма.

Всяка година все повече хора се включват в инициативата, разказват организаторите. Учениците от двете гимназии признават, че ги обединява идеята да помогнат на децата в нужда.

Андреа Исаева - ученичка: Знаете ли, много е хубаво да се организира това нещо всяка година, не само като забава, но и като нещо, с което можем да помогнем на хора, които имат нужда от това.

Тази година парите, събрани на събитието, ще бъдат дарени на дома за сираци "Св. Николай" към манастира "Св. Троица" в с. Нови хан. Средствата за каузата се събират чрез дарения и покани.

Петър Пейчев - председател на ученическия съвет в НГДЕК: Поканата струва 5 лева в деня на самото събитие ще струва 7. Организираме и базар. Той ще бъде тази седмица и другата. Във Втора немска също ще се организира базар другата седмица.

Благотворителният бал тази година е на 29 март от 19:00 часа в Централния военен клуб.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ели Тъкет е третото дете с награда в кампанията на БНТ Прозорец към родината
Ели Тъкет е третото дете с награда в кампанията на БНТ "Прозорец към родината"
Бродирани яйца за Великден
Бродирани яйца за Великден