НОВИНИ

Ученици от Стамболийски отправиха в НС поздрав по случай Василица

Ученици от ОУ „Христо Ботев“ в град Стамболийски отправиха в Народното събрание поздрав по случай празника Василица, съобщиха от пресцентъра на парламента. Председателят на парламента Цвета Караянчева посрещна гостите, които посетиха законодателната институция по инициатива на Центъра за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе“.

ученици стамболийски отправиха поздрав случай василица
bnt avatar logo
от БНТ
14:05, 14.01.2020
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

14 януари е почитан от ромската общност като начало на Новата година. Учениците представиха кукерската традиция, фолклорен танц, изпълнение на тарамбуки и мажоретна композиция. Те пожелаха здраве и щастие през Новата година на присъстващите и на председателя на Народното събрание.

Цвета Караянчева поздрави малките гости и им пожела да са здрави, ученолюбиви и търпеливи.

"Вие сте големи и знаете колко е важно да сме образовани, да можем успешно да се реализираме и да постигаме набелязаните цели", обърна се тя към учениците.

Председателят на парламента изрази благодарност към преподавателите от ОУ „Христо Ботев“ и към Центъра за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе“ за усилията им всички български деца да посещават училище, да са щастливи и да успяват да сбъдват мечтите си.

От Центъра за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе“ благодариха на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, че за поредна година на Василица посреща в парламента деца от различни български училища и така показва своята съпричастност и подкрепа за интеграцията на ромската общност, за каузата всички български деца да посещават училище и да имат равни шансове за просперитет и благоденствие.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Захариева:Необходимо е да се работи за равни права между мъжете и жените в света
Захариева:Необходимо е да се работи за равни права между мъжете и жените в света
МЗ, Прокуратурата и БЛС ще ограничават насилието над медицински лица
МЗ, Прокуратурата и БЛС ще ограничават насилието над медицински лица