Ученици предизвикаха паника на метростанция "Сердика" в центъра на София. На шега" те хвърлили димка под последния вагон на мотрисата.

Паниката продължила няколко минути.

Инж. Валентин Тодоров, зам.-началник на управление "Експлоатация": Деца, поне от това, което се вижда от камерите, са хвърлили димка във последния вагон на влака. Машинистът е спрял.

Преместил е пътниците в другия вагон на влака и след като се уверил, че няма никакви щети - продължил към следващата спирка. Този случай се е разминал само с паника от страна на пътуващите. За съжаление обаче се оказва, че това не е първият такъв случай. Последния път, когато това се е случило, е било извършено отново от малолетнти лица.

Инж. Валентин Тодоров, зам.-началник на управление "Експлоатация": Случвало се е и да ги заловим, на за жалост като малолетни - нищо не можем да им направим.

Вероятно и този случай ще приключи така. Само с предупредителен знак. Предстои да се установи кои конкретно са хората, решили да си направят този експеримент. И какво ги е подтикнало да бъдат опасни и за себе си, и за околните.