НОВИНИ

Ще има ремонти на училища и след началото на учебната година

В 900 училища в страната се правят ремонти това лято. От тях около 100 се подновяват изцяло с европари. Ремонти и след началото на учебната година ще има, но това няма да попречи на учебния процес, увери министърът на образованието Красимир Вълчев.

Милена Кирова
от Милена Кирова
20:16, 21.08.2018
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

От леко козметично освежаване през саниране до цялостен ремонт - обновяването на училища и детски градини тече с пълна сила.

Красимир Вълчев - министър на образованието и науката: Близо 80 детски градини са предмет на цялостно обновяване, догодина очакваме още над 300 образователни институции да бъдат цялостно обновени. В част от тях по днешна информация - около 50 ще продължат ремонтите и след началото на учебната година.
Йорданка Фандъкова - кмет на София: Имам уверението, че районните кметове и директорите са направили нужната организация никъде това да не попречи на учебния процес, както в детските градини, така и в училищата.

По европроект на стойност над 12 млн. лв. се обновяват 2 училища и 3 детски градини в Русе. От юли тече трескав ремонт и в едно от най-старите училища - „Отец Паисий". Дворът му от години пропада заради улягане на стари септични ями.

Светлинка Арсова, зам.-директор на ОУ „Отец Паисий" Русе: Изградени са нови шахти за отводняване на пространството в двора. Положен е последният пласт от асфалт. Предстои изграждане на тартанова настилка на игрищата, която е дарение.

За 40 години история в Благоевградската професионална гимназия не е имало физкултурен салон. Сега - по проект за близо 1,4 млн. лв. е построена нова сграда, в която ще се помещават салон, специализирани кабинети, работилници и лаборатории.

инж. Лидия Китанова, заместник-директор на Благоевградска професионална гимназия: Работилниците, с които разполагахме, не бяха оборудвани да могат да покрият изцяло учебните програми по учебните практики, които са заложени в учебните планове. В сградата е изграден автосервиз.

Въпреки мащабите си, ремонтът трябва да приключи началото на учебната година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Български лекари спасиха мъж с имплантиране на аортна клапа през бедрото
Български лекари спасиха мъж с имплантиране на аортна клапа през бедрото
В Сливен организираха бдение в памет на починалата родилка
В Сливен организираха бдение в памет на починалата родилка