НОВИНИ

Учител по латински език от Пловдив с благородна мисия в „Стани богат"

Преподавател по латински език от Пловдив е един от участниците, които са се представили най-добре до момента в телевизионната игра на БНТ „Стани богат". Каузата на Явора Опрова е поставянето на паметна плоча в чест на един от големите дарители на Пловдив, която тя ще финансира със спечелената от играта сума.

bnt avatar logo
от БНТ
12:45, 07.12.2018
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

Явора Опрова е дългогодишен преподавател в Медицинския университет в Пловдив. Специализирала е в Солун, владее старогръцки и латински и още пет съвременни езици. Увлича се от история и е част от новия хоров състав на университета. В играта „Стани богат" я отвежда предизвикателството да провери знанията си, както и каузата да постави паметна плоча на големия дарител на Пловдив търговецът Димитър Кудоглу.

Явора Опрова - преподавател в Медицински университет-Пловдив: Този човек искрено е вярвал и го е доказвал с делата си, че самия той изпитва удовлетворение да прави добро и че богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи, за да се прави добро.

За делото на Кудоглу Явора Опрова научила, след като неин студент - родственик на дарителя, ѝ подарил книга за създаването на Дома на благотворителността и народното здраве. Сградата, на чието място днес се намира Централната поща, била дарена от Димитър Кудоглу на жителите на Пловдив.

Явора Опрова - преподавател в Медицински университет-Пловдив: Двайсет и повече години са имали възможност и достъп до безплатно здравеопазване, благодарение на това, че той е поел разходите, е нещо, което много ме впечатли и аз бях много развълнувана.
;

Явора Опрова ще търси съдействие от Община Пловдив, тъй като смята, че паметната плоча трябва да е на мястото, свързано с най-голямото дело на Кудоглу. Преподавателката обяви каузата си и в играта „Стани богат". Благодарение на знанията си Явора спечели 10 000 лева и стана първият участник, стигнал до втора сигурна сума, без да използва жокери.

Явора Опрова - преподавател в Медицински университет-Пловдив: Играта дава възможност човек да излезе извън коловоза на обичайното си мислене, тоест да допусне, че има и друга възможност.

Колегите на Яна Опрова от Медицинския университет вече са обявили, че ще подкрепят мисията ѝ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ХДС избира наследник на Меркел
ХДС избира наследник на Меркел
Ученици от Русе направиха къщички за птици
Ученици от Русе направиха къщички за птици