НОВИНИ

Учителите в страната оцениха учебници и учебни комплекти за III, VII и IX клас

Учителите в страната приключиха оценяването на проектите на учебници и учебни комплекти за трети клас, на учебници за седми и девети клас, на учебни комплекти по чужд език за нива А1 и В1 от Европейската езикова рамка, както и на учебници за пети клас по испански и италиански език. Това съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката.

bnt avatar logo
от БТА
13:53, 17.07.2018
Чете се за: 00:37 мин.
У нас
учителите страната оцениха учебници учебни комплекти iii vii клас

Общата оценка "Приложим в практиката" са получили 60 проекта за трети клас, четири за пети клас, 91 за седми клас, 79 за девети клас и 44 по чужд език за нивата А1 и B1. Предстои те да бъдат одобрени със заповеди на министъра на образованието и науката. Списъкът с утвърдените учебници и учебни комплекти ще бъде публикуван в рубриката "Учебници" в официалната страница на Министерството на образованието и науката.

Общите оценки са били представени днес пред вносителите на проектите. Тези, чиито варианти са одобрени, трябва да подадат заявление в МОН за разпространение в училищата в страната за следващата учебна година.

В официалната страница на министерството ще бъде публикуван и график на дейностите за осигуряване на учебници и учебни комплекти за безвъзмездно ползване от учениците от трети, пети и седми клас. Към графика ще бъде приложен и образец на заявки за необходимите количества.

Безплатните учебници за учениците до седми клас се избират от учителите, които преподават по съответния учебен предмет, след съгласуване с Обществения съвет. Учебниците, учебните комплекти и помагалата, които не се предоставят безвъзмездно, също се избират от учителите, които преподават в паралелката по съответния учебен предмет или модул, поясняват от МОН.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Около 1100 българи се нуждаят от трансплантация на орган
Около 1100 българи се нуждаят от трансплантация на орган
​Япония и ЕС подписаха историческо споразумение за свободна търговия ​
​Япония и ЕС подписаха историческо споразумение за свободна търговия ​