НОВИНИ

Учителката, накарала деца да наплюят съученик, е с предупреждение за уволнение

Учителката от училище „Проф. Иван Батаклиев“ в Пазарджик, която накара третокласници да наплюят свой съученик, е с предупреждение за уволнение. Това стана ясно от думите на директора на учебното заведение Даниела Кемчева в "Сутрешния блок" на БНТ.

bnt avatar logo
от Ангел Узунов
08:35, 04.02.2020
Чете се за: 00:48 мин.
У нас
Радка Кежева, директор на отдел за закрила на детето: При нас постъпи уведомление от бабата на детето за инцидент от страна на децата, които учителката е накарала да го наплюят. Беше сформиран екип, който посети училището. Потвърди се, че детето е било наплюто.

До момента в отдел "Закрила на детето"- Пазарджик не е постъпвал сигнал от страна на родителите за прояви над детето, а също така и от самото училище за възможни инциденти, които са станали на територията му, уведоми тя.

Даниела Кемчева, директор на училището: За инцидента разбрах на следващия ден от една майка на дете от същия клас. Незабавно се обадих на учителката, която вече си беше отишла, извиках я и взех нейните устни обяснения. Същия ден се чух и с бабата на детето.
Разбирам впоследствие, че едно от по-буйните деца в паралелката, но такива буйни деца има много във всеки клас и училище.

Това поведение не е приемливо и е недопустимо за един професионалист, тъй като г-жа Маратилова е изключителен професионалист, уважаван от колегите си и от родителите. Учители от различни области идват да се учат от нея, обясни директорът.

Пред нея учителката е казала, че е сгрешила.

Даниела Кемчева: Много съжалява за това. Предизвика незабавно родителска среща самата тя, на която се извини на всички родители.

Родителите са направили подписка в защита на учителката.

Даниела Кемчева: Подписката я получих от деловодството 3 дни по-късно. Бяха се подписали всички родители, защото знаеха, че аз ще бъда безкомпромисна.

Повече вижте във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тонове отпадъци затрупват дигата на р. Чая
Тонове отпадъци затрупват дигата на р. Чая
Вековен дъб от Ново село участва в „Европейско дърво на 2020
Вековен дъб от Ново село участва в „Европейско дърво на 2020"