НОВИНИ

Удължават до 3-и май подаването на данъчните декларации

Пет работни дни остават до крайния срок за подаване на данъчни декларации за доходите на физическите лица.

bnt avatar logo
от БНТ
08:24, 25.04.2016 (обновена)
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Въпреки че традиционно данъчната кампания приключва в края на април, тази година Националната агенция по приходите ще приема декларации до вторник - 3-ти май. Отсрочката е заради почивните дни около великденските празници. До тази дата трябва да се внесе и дължимият данък за довнасяне.

Декларации може да се подават онлайн, по пощата или на място - в клоновете на НАП. От приходната агенция напомнят, че декларациите с баркод изчисляват автоматично дължимият данък след попълването на получените доходи и осигурителните плащания.

Росен Бъчваров, говорител на НАП: Очакваме още 200 000 данъчни декларации, което за 5-те работни дни, включително днес, означава средно около 40 000 формуляра дневно. Около 35 % приблизително, което не е изненадващо, обикновено само в последния ден получаваме около 15 на 100. Най-лесният начин за декларирането на доходите е с безплатния персонален идентификационен код, които се получава безплатно в НАП... Всяка трета деклатрация я получаваме по интернет и това е съвсем естествени няма причина човек да губи време и пари в офисите на НАП, при положение, че може да го направи пред компютъра в къщи.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Четири коалиции влизат в новия сръбски парламент
Четири коалиции влизат в новия сръбски парламент
Жертвите от земетресението в Еквадор вече са 655
Жертвите от земетресението в Еквадор вече са 655