НОВИНИ

Британски депутат призова Дейвид Камерън да се яви пред комисия

Британският премиер Дейвид Камерън беше призован да отговаря на въпроси за членството на страната в Европейския съюз от депутата-консерватор Андрю Тайри. Той настоява министър-председателя да се яви пред парламентарната комисия, обединяваща председателите на комисиите в парламента, преди референдума на 23 юни.

bnt avatar logo
от Георги Петров
06:39, 11.04.2016
Чете се за: 00:27 мин.
По света

Премиерът Камерън води кампания за оставане на Великобритания в Европейския съюз, но неговата Консервативна партия е разделена по въпроса. Няколко министри се присъединиха към лагера за излизане от общността и социологическите анкети сочат, че обществото също е дълбоко разделено.

Тайри, който е председател на парламентарната комисия на председателите на комисии, заяви в декларация, че е изненадан и разочарован от отказа на Камерън да се яви пред комисията преди 23 юни. Той допълни, че обществото иска да излезе от рамките на лозунгите и шумните изявления, които досега характеризират дебатите за референдума. Тайри е изпратил писмо на премиера, в което го приканва да преразгледа отказа си да отговаря на въпроси в комисията.

Според редица политически анализатори във Великобритания изслушване в комисията на Тайри за членството в Европейския съюз е изпитание за всеки политик. Самият той не се е произнесъл за или против така наречения "Брекзит".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Решават дали да оставят в ареста задържаните в дискотека в Студентски град
Решават дали да оставят в ареста задържаните в дискотека в Студентски град
​Президентът на Украйна готов да работи, с който и да е премиер
​Президентът на Украйна готов да работи, с който и да е премиер