НОВИНИ

Украйна забрани на руснаци от 16 до 60 години да влизат в страната

Украйна забрани влизането в страната на руски граждани - мъже на възраст от 16 до 60 години. Информацията е потвърдена от граничните власти. В пост в туитър на президента Петро Порошенко се казва, че целта на рестрикцията е да предотврати сфромирането на "частни армии" в Украйна.

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
10:33, 30.11.2018 (извънредно)
Чете се за: 00:25 мин.
По света

Изключения ще се правят по хуманитарни причини, като пътуване за погребение, например.

Според Москва да се отговаря огледално на всички действия на Киев е "нецелесъобразно". Заради военното положение, въведено в Украйна, са отменени изборите в 10 области на страната.

Военното положение беше въведено в Украйна след инцидент в Керченския проток. В неделя Русия задържа три украински военни кораба с твърдението, че са влезли незаконно в нейни териториални води.

Киев отрича обвиненията и заяви, че обмисля "реципрочни действия", след като Русия откри огън по нейните плавателни съдове. А днес от ЕК обявиха, че отпускат на Украйна още половин милиард евро, за да се прави със сложната ситуация в страната. Парите ще бъдат използвани за борба с корупцията, управление на държавните дружества и подобряване данъчната политика.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
АРТ посоки с Галя Крайчовска: Новите кино заглавия
АРТ посоки с Галя Крайчовска: Новите кино заглавия
​Румъния ще внася работници от Виетнам
​Румъния ще внася работници от Виетнам