НОВИНИ

Улица "100-те дупки" се появи в Свищов

Поставяйки новата табела, жители на града изразиха недоволството си от състоянието на малките вътрешноквартални улици. Голяма част от тях не са ремонтирани от десетилетия. Общинското ръководство обеща да изтегли безлихвен заем от милион и половина лева и следващата година да ги поправи.

bnt avatar logo
от Александър Шабов
19:35, 28.12.2017
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Голяма част от кварталните улици на Свищов приличат по-скоро на трасе за офроуд и шофьори, и пешеходци са принудени да проявяват сръчност и изобретателност, за да преминат по тях. Междувременно в общинската администрация са постъпили не една и две жалби и подписки. Сигналите са от всички квартали на града. През тази година градската управата е успяла да ремонтира малка част от тях. Свищовлии пък негодуват, че кърпежите са повече от дължината на някои улици. Особено критично е състоянието на улица „Христо Смирненски“, която свързва центъра на града с жп гарата и автогарата.

Ивайло Георгиев: „Преди 2 години, да кажем, правиха отгоре ремонти тук на паветата. Вижте в какво състояние е, пълнили сме тука с бетон, където каквото може.“

От Общината също признават за проблема. Експерти са преброили над 40 улици в критично състояние. В края на годината администрацията обещава да намери разрешение.

Генчо Генчев – кмет на община Свищов: „Взехме решение общинското ръководство да изтегли безлихвен заем за милион и половина. Над 45 улици ще бъдат рехабилитирани и преасфалтирани изцяло в нашия град.“

С постановление на Министерския съвет община Свищов получава и 500 хиляди лева. Така предвидените през следващата година пари стават 2 млн. лева. Те ще са за рехабилитация и текущ ремонт на критичните отсечки. В очакване проблемът да бъде решен табелата на улица „100-те дупки“ ще продължи да съществува. Живеещите в района обаче са скептични, че ще видят нормален път пред домовете си.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Събарянето на къщата на ген. Рачо Петров е законно
Събарянето на къщата на ген. Рачо Петров е законно
Съдът намали присъдата на бившия кмет на Стрелча Иван Евстатиев
Съдът намали присъдата на бившия кмет на Стрелча Иван Евстатиев