COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Ултрамаратонецът Краси Георгиев изпълни благотворителната цел - 36 часа бягане

Ултрамаратонецът Красимир Георгиев успя да постигне голямата си цел да избяга 36 часа без прекъсване на пътека. Той направи това в столичен мол, като избяга близо 220 км за това време. Събитието бе с благотворителна цел - събиране на средства за участие на българчета, преборили рака, на олимпиадата в Москва - "Игри за победители".

Цвета Младенова
от Цвета Младенова
22:11, 20.01.2018
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Красимир започна опита си за рекорд след 10.00 часа в петък сутринта на 19 януари и приключи предизвикателството в с събота вечер точно в 22:00 часа. Той е поддържал изключително високо темпо и е спирал изключително рядко само за много кратки почивки.

Хората, които бягаха на съседната до него пътека, даряваха по 1 лв. на всеки 100 метра. Така за 1 км. на пътеката всеки желаещ плащаше по 10 лв. за каузата. Всички придружители на Красимир Георгиев влизаха в ролята и на негови пейсъри, които помагат психологически на бегачите на дълги разстояния да не загубят ориентация. Десетки граждани от столицата и страната дойдоха специално, за да бягат с Красимир и се включиха в инициативата. Събраните средства ще бъдат дарени на сдружението за деца с онкохематологични заболявания, за да може и децата, преборили рака, също да тренират. Крайната цел е Олимпиада за преборилите рака в Москва.

Красимир Георгиев: Аз само бягам, те са героите. Минах около 220 км. не мога да кажа точно колко. Беше тежко, ужасно тежко през нощта, но екипът ми беше с мен, беше ясно, че ще ги завършва.

БНТ проследи през цялото време как се справяше с изпитанието Красимир Георгиев с преки включвания в емисиите си новини и специален Live feed.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Застудяване и валежи в следващите дни
Застудяване и валежи в следващите дни
В област Добрич ще бъдат открити нови социални центрове
В област Добрич ще бъдат открити нови социални центрове