COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Унгария започва кампания срещу ЕС заради мигрантите

Унгария започна кампания срещу Европейския съюз като знак за несъгласие с политиката, „излагаща на риск независимостта на страната“. В страната вече са пуснати въпросници, озаглавени „Да спрем Брюксел“, съобщи днес старши правителственият служител Бенце Тусон на пресконференция по този повод.

от БГНЕС
14:42, 01.04.2017
Чете се за: 00:40 мин.
По света
унгария започва кампания заради мигрантите

„Големите решения и борби тепърва предстоят на Унгария. Ние можем да спечелим борбата, само ако чувстваме подкрепата на гражданите“, каза той.

От днес унгарците могат да дадат своето мнение по 6 въпроса от рода на „Какво трябва да направи Унгария по отношение на политиките на ЕС в областта на имиграцията“ или „на фона на поредицата от терористични атаки в Европа“. Има и други питания, засядащи и икономически въпроси.

Сред опциите за отговор са: "Нелегалните имигранти трябва да бъдат под наблюдение, докато властите не решат в техните случаи" или "Трябва да позволим на нелегалните имигранти да се движат свободно в Унгария".

Проучването, наречено "Национална консултация 2017" от дясното правителство на премиера Виктор Орбан, ще бъде ползвано за основа за въвеждането на нова мигрантска политика.

Такава кампания имаше и през 2015 г., когато гражданите отново бяха питани основно за имиграцията и тероризма. Тя бе остро разкритикувана от Агенцията за бежанците на ООН, които изразиха своя „шок“ от ксенофобията.

От вторник, 28 март, унгарските власти връщат всички, търсещи убежище обратно. Целта на новите мерки е да не се позволява на хора с неясен статут да се движат свободно в страната и на територията на Европейския съюз. По този начин се намаляват рисковете за сигурността.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Консенсус в Германия за по-строги мерки срещу коронавируса до 29 юни, в Испания започва траур
Консенсус в Германия за по-строги мерки срещу коронавируса до 29 юни, в Испания започва траур
Как да оцелеем в планината
Как да оцелеем в планината