НОВИНИ

Унгарец ще пробяга близо 3000 км по поречието на Дунав

Ултрамаратонец от Унгария е решен да пробяга близо 3 000 километра по поречието на Дунав. Така той иска да привлече вниманието към опазването на чистота на водата и ролята на екологичния транспорт по реката.

bnt avatar logo
от Анжела Каменова
12:17, 15.11.2017
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

По поречието на Дунав Пал Хидвеги- Ющьош ще прекоси десет държави, а първият град в България, в който пристига, е Видин.

Пал Хидвеги - Ющьош, ултрамаратонец: „Ще тичам 3000 км до Черно море, по цялата бреговата ивица на река Дунав. Маратонът ни е, за да привлечем вниманието върху чистата вода и екологичния транспорт по Дунав. Това, че трябва да защитаваме Дунава и неговото богатство."

Пробегът започва от Донауешинген при извора на Дунав в Германия. В продължение на две седмици маршрутът му ще е на българска територия. За каузата си Пал Хидвеги-Ющьош търси още съмишленици.

Пал Хидвеги - Ющьош: „Ще минем и през Лом и Козлодуй, Русе до Силистра, откъдето отново ще се върнем в Румъния. Искаме да опознаем по-добре културата ви, хората и бита. Каним всички, спортисти, които искат, да се присъединят, макар и за малко към нас, да потичат малко с нас от Лом до Козлодуй."

Да сме благодарни за природното богатство и да го пазим, призова ултрамаратонецът. Програмата му се подпомага от унгарското министерство на външната търговия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
До две седмици става ясно има ли дискриминация при приема на първокласници
До две седмици става ясно има ли дискриминация при приема на първокласници
Има нарушения в рудник Ораново, потвърдиха от Инспекцията по труда
Има нарушения в рудник "Ораново", потвърдиха от Инспекцията по труда