НОВИНИ

Урок по история в "облачна класна стая"

Урок, посветен на трети март, в "Гугъл класна стая" представиха ученици и учители от пловдивското училище "Черноризец Храбър". Над 180 са вече пловдивските учители, които имат удостоверения за работа по образователния проект "Училище в облака"

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив Владислав Севов
18:24, 02.03.2018
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Учениците показаха историческите си знания, свързани с Националния празник, като използваха собствените си смарфони, за да отговарят на въпроси, онагледиха части от урока с добавена и виртуална реалност, свързаха се със свои съученици от Математическата гимназия във Варна.

Иван Топалски: "Това, което представих, се нарича добавена реалност. Чрез него по-нагледно можем да видим всичко, което учим."

Класната ръководителка на седмокласниците Панка Вълева е един от седемте пловдивски учители, сертифицирани и за "облачни" обучители.

Панка Вълева, учител: "Надявам се за в бъдеще всички мои колеги да започнат да използват тези неща, защото не не са в техен ущърб, защото колкото по-рано осъзнаят това, толкова по-добре ще бъде за всички нас."

Опит от посещения на над 1000 училища по света споделят и въвеждат в българските класни стаи специалистите от Центъра на творческо обучение. Според тях този начин на работа прави по-интересно учебното съдържание и помага за усвояването му, повишава технологичната грамотност и подготвя по-успешни и уверени личности.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Патриотите искат КЕВР да одобрява сделки в енергетиката
Патриотите искат КЕВР да одобрява сделки в енергетиката
Майката на загиналия командос Емил Шарков с остро писмо до вътрешния министър
Майката на загиналия командос Емил Шарков с остро писмо до вътрешния министър